Bikefitting: Fysiotherapie & Leefstijl Engelaar start samenwerking met Pedaleur Bikes in Doetinchem en Velp

Na een lange of uitdagende tocht ervaren veel fietsers klachten, zoals pijn aan de rug, knie, bil, nek/schouder of pols/handen. Met een bikefitting – ook wel fietspositiemeting genoemd – kun je klachten oplossen en voorkomen. Ook nemen daarmee de fietsprestaties toe en heb je meer fietsplezier. 

Bundeling technische en medische kennis

Vanuit onze gezamenlijke passie voor fietsen is het idee ontwikkeld samen met Pedaleur Bikes invulling te geven aan bikefitting. Daarin wordt de technische en productkennis van Pedaleur Bikes gecombineerd met onze kennis van het menselijk lichaam en het behandelen en voorkomen van klachten en blessures. Specifiek voor de bikefitting hebben (sport)fysiotherapeuten Tom en Leonie aanvullende opleidingen gevolgd.

Hoogwaardige 3D-meetapparatuur van Specialized/Retül Fit

Vanaf juni kun je in de meetruimtes bij Pedaleur Bikes in Doetinchem en Velp een bikefitting laten uitvoeren door onze fysiotherapeut-bikefitter. Hierbij maken we gebruik van hoogwaardige meetapparatuur van Specialized: Retül Fit. Dit is een data-gedreven, 3D-technologie, die metingen van het lichaam en bewegingen uitvoert tot op de millimeter nauwkeurig.

Leefstijl Engelaar Bikefitting

Onderdelen bikefitting

De bikefitting bestaat uit een intake, zadelpositiemeting, voetanalyse en dynamische fietspositiemeting. Het wiel van de eigen fiets of pasfiets wordt verwijderd, waarna deze in een standaard wordt gezet. Vervolgens krijg je een ‘harnas’ met diverse markers aan. Tijdens het fietsen meet de Retül-software tot op de millimeter nauwkeurig in welke hoeken je knie, elleboog, enkels, heup en rug bewegen. De fysiotherapeut-bikefitter voert stapsgewijs aanpassingen door om te beoordelen welke verbetering deze opleveren. Net zolang totdat je tevreden op de fiets zit! 

Om direct aanpassingen te doen zijn diverse accessoires, zoals zadels, zadelpennen, sturen, zooltjes en fietsplaatjes, aanwezig. Zijn er grotere aanpassingen nodig, dan loopt dit via de werkplaats van Pedaleur Bikes. 

Na afloop ontvang je een rapport met  adviezen om een nieuwe, bestaande of huurfiets zo optimaal mogelijk af te stellen om daarmee je fietsplezier te verhogen. 

Locaties en tarief

De meting vindt plaats in de bikefittingruimtes van Pedaleur Bikes in Doetinchem of Velp met high-end Specialized-apparatuur. Het tarief is 250,- incl. btw. Dit is inclusief directe aanpassingen. Niet inbegrepen zijn materialen en grotere aanpassingen via de werkplaats. Dit bedrag wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

We kijken uit naar een mooie samenwerking met het team van Pedaleur Bikes! Meer informatie vind je op onze nieuwe webpagina

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Bel met je vragen of maak een afspraak voor een intake!

Vul het formulier in, bel 0314 72 59 94 of WhatsApp naar 06 30288621

Privacy

9 + 7 =