Bikefitting

Fietspositiemeting in Doetinchem en Velp

Bikefitting: Fietspositiemeting in Doetinchem en Velp

Maak je graag toertochten op je racefiets of daag jij jezelf liever uit op een gravelbike of mountainbike? Heb je na een lange afstand weleens last van vervelende fietsblessures, zoals zadelpijn, rugpijn of tintelingen in handen en voeten? En wil je het maximale resultaat uit je fiets halen?

Met bikefitting zorg je ervoor dat je zo efficiënt mogelijk kunt fietsen. Daarmee vergroot je jouw fietsperformance en voorkom je vervelende pijnklachten en blessures. Zo gebruik je jouw fiets met nog meer plezier.

Voor wie is bikefitting geschikt?

Een bikefitting is geschikt voor iedereen die meer uit zijn racefiets, gravelbike of mountainbike wil halen. Hiermee optimaliseer je jouw positie op je fiets, kun je de performance verbeteren en blessures verminderen/voorkomen. En je vergroot hiermee je plezier in het fietsen.

Uit welke 5 stappen bestaat een bikefitting?

  1. Om een fietspositiemeting goed uit te voeren, start de fysiotherapeut-bikefitter met een intake. Tijdens het gesprek vertel je bijvoorbeeld wat je sportieve doelstellingen zijn, of je last hebt van blessures, wat je hier al aan hebt gedaan en op welk niveau je fietst.
  2. Lichamelijk onderzoek naar belangrijke fysieke functies, die nodig zijn om te fietsen, bijvoorbeeld spierlengtes, mobiliteit van je schouders, rug en heupen. Deze resultaten relateren we naar eventueel aanwezige blessures, zoals hamstrings, rug en knieën.
  3. Zitbot/zadelbreedtemeting: drukmeting van de zitbotten. De breedte van de zitbotten verschilt van persoon tot persoon en is van belang om zitvlakblessures te voorkomen. Hiermee kunnen we het ideale type zadel en de gewenste breedte voor je adviseren.
  4. Digitale voetanalyse: waar zitten de natuurlijke drukpunten van je voeten en waar heb je eventueel extra ondersteuning nodig.
  5. Fietspositiemeting: dynamische meting, waarbij we inzicht krijgen in je zithouding op de fiets, waarbij we de juiste hoeken van je rug, schouders, ellebogen, hakken, knieën, heupen en polsen kunnen bepalen.

Dynamische fietspositiemeting met Retül-apparatuur van Specialized

Voor de fietspositiemeting maakt de fysiotherapeut-bikefitter gebruik van hoogwaardige Retül-meetapparatuur van Specialized. Retül Fit is een data-gedreven, 3D-technologie, die metingen van het lichaam en bewegingen uitvoert tot op de millimeter nauwkeurigheid.

Tijdens een bikefitting wordt je eigen fiets in een standaard geplaatst, waarbij het achterwiel wordt verwijderd. Ook is het mogelijk om met een pasfiets de fietspositiemeting uit te voeren. Met een pasfiets kun je bijvoorbeeld de juiste framemaat bepalen voor aankoop van een nieuwe fiets.

Voor de fietspositiemeting krijg je een ‘harnas’ met markers aan. Vervolgens ga je rustig fietsen, waarna de fysiotherapeut-bikefitter via de metingen ziet op welke punten de fiets beter op jouw lichaam afgesteld kan worden.

Hiervoor kan de fysiotherapeut de instellingen aanpassen van bijvoorbeeld: hoogte en stand zadel, positie schoenplaatjes, breedte stuur, positie shifters, remgrepen, zadelpennen en zooltjes.

Bikefitting Doetinchem

Welke aanpassingen worden uitgevoerd tijdens de bikefit?

Welke aanpassingen precies nodig zijn, hangt af van je doelstellingen en eventuele blessures. Door de samenwerking van de fysiotherapeut-bikefitter met de monteur is er veel kennis in huis om dit goed in te regelen. De aanpassingen worden stap voor stap doorgevoerd om te beoordelen welke verbetering het oplevert. Net zolang totdat jij tevreden op de fiets zit!

Als het mogelijk is, passen we de fiets direct aan. Als er grotere aanpassingen gedaan moeten worden, dan kun je via de receptie van Pedaleur Bikes een werkplaatsafspraak maken.

Krijg ik een advies mee?

Na de metingen ontvang je een verslag met alle specificaties om een nieuwe of bestaande fiets perfect op jouw lichaam af te stellen. Ga je op vakantie? Dan kan de verhuurder op basis van het rapport de meest optimale fiets voor je selecteren én voor je afstellen.

 

Engelaar Leefstijlprofessionals Medische Personal Training
Bikefitting Doetinchem
Bikefitting Doetinchem

Hoelang duurt een bikefitting?

Een volledige bikefitting – intake, diverse metingen en aanpassingen en rapport – duurt 1,5 tot 2 uur.

Waar vindt de bikefitting plaats?

De bikefitting is in de vestigingen van Pedaleur Bikes in Doetinchem, Doetinchemseweg 71 of in Velp, Nordlaan 32.

Wat zijn de kosten?

Het tarief van bikefitting is € 250 incl. btw. De wijzigingen die we direct aan je fiets kunnen uitvoeren, zijn in het tarief inbegrepen. Materialen, zoals een zadel of zooltjes en grote aanpassingen die in de werkplaats moeten worden gedaan, zijn niet inbegrepen.

 

Meer informatie of een afspraak maken voor bikefitting?

Neem contact op via: 0314 72 59 94 of info@leefstijl-engelaar.nl

Privacy

2 + 3 =